Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

19.04.2021, 07:54

Голова Ради суддів України з робочою поїздкою відвідав Хмельниччину Голова Ради суддів України з робочою поїздкою відвідав Хмельниччину

16 квітня 2021 року Голова Ради суддів України Богдан Моніч здійснив робочу поїздку у Хмельницький апеляційний суд. 

Під час робочої зустрічі з головою суду Тетяною Спірідоновою було обговорено питання фінансування судової влади, зокрема, у частині фінансування місцевих судів Хмельниччини, а також можливі варіанти зміни мережі місцевих загальних судів, яка має відбутися відповідно до змін в територіально-адміністративному устрої України. 

Нагадаємо, в Україні триває робота над реформуванням системи місцевих загальних судів відповідно до нового адміністративно-територіального устрою. Планова дата завершення реорганізації – 1 січня 2022 року.

Також під час перебування в Хмельницькому апеляційному суді Голова Ради суддів України ознайомився з організацією роботи суду та обговорив нормативи навантаження на суддів і суди з урахуванням кількості справ, які розглядаються судами впродовж звітного року. 

Про підсумки робочої зустрічі й питання, над вирішенням яких зараз працюють у Раді суддів України, Голова Ради Богдан Моніч детально розповів у програмі "Феміди в деталях. TALK", яка готується пресслужбою суду.


Нагадаємо, що XVIII черговий з’їзд суддів України, що відбувся 9-11 березня цього року в Києві, оновив склад Ради суддів України. Новообрані члени РСУ одноголосно довірили головувати в органі суддівського самоврядування і цієї каденції судді Сьомого апеляційного адміністративного суду Богдану Монічу.

Пресслужба РСУ