Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

12.05.2015, 07:07

Міжнародний досвід із посилення потенціалу судової влади обговорюють на міжнародній конференції в Бухаресті Міжнародний досвід із посилення потенціалу судової влади обговорюють на міжнародній конференції в Бухаресті

З 11 по 15 травня 2015 року у місті Бухарест, Румунія відбувається міжнародна конференція «Зміцнення потенціалу судової влади у східній Європі».

Участь у заході беруть Голови Комітетів Ради суддів України Тетяна Чумаченко та Олександр Сасевич, представники інших органів судової влади України, Грузії та Молдови. Під час конференції учасники обговорять роль судової влади у запобіганні та протидії корупції, поділяться досвідом з питань розробки та впровадження стратегії запобігання корупції, міжнародних підходів до перевірки майнових декларацій та особливостей суддівського самоврядування європейських країн.

По завершенню конференції заплановано ознайомчий візит до ключових інституцій судової влади та антикорупційних органів Румунії, зокрема до Національного інституту судівництва, Вищої ради судівництва, Національного антикорупційного директорату, Національної агенції доброчесності та Міністерства юстиції Румунії.

Довідково: Міжнародна конференція «Зміцнення потенціалу судової влади у східній Європі» відбувається за підтримки Експертного Форуму Румунії в рамках гранту Чорноморського Фонду Регіонального Співробітництва. Участь членів Ради суддів України стала можливою в рамках співпраці з Проектом USAID«Справедливе правосуддя».

Прес-центр судової влади