Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

25.09.2018, 11:32

На Черкащині обговорювали попередні результати діяльності судів На Черкащині обговорювали попередні результати діяльності судів

Членкиня Ради суддів України, суддя Городищенського районного суду Черкаської області Оксана Савенко взяла участь у робочій нараді, яка відбулася 24 вересня 2018 року у приміщенні Придніпровського районного суду міста Черкаси, за участі Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, начальник Територіального управління ДСА України у Черкаській області Світлани Шевченко та голів судів регіону, під час якої було обговорено попередні результати діяльності судів Черкащини.

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк поінформував учасників наради про роботу, що проведена для започаткування діяльності новоутворених судів та з подальшими діями адміністрації при проведенні реорганізації. За словами Зеновія Холоднюка, після видання указів Президента України про переведення суддів та їх оприлюднення, необхідно провести відрахування суддів зі штатів судів, що припиняють здійснення правосуддя, а потім зарахувати таких суддів до штатів новоутворених судів. Відтак, відповідно до чинного законодавства, зборами суддів обираються голови новоутворених судів та визначається дата початку роботи таких судів. Після публікації в газеті "Голос України" повідомлення голів новоутворених судів про початок роботи цих судів та про припинення здійснення правосуддя судами, що ліквідуються, власне, і розпочинається робота новоутворених судів.

У свою чергу, Оксана Савенко, звертаючись до присутніх, зазначила, що головне завдання Ради суддів України у процесі реорганізації судів – зберегти кадровий потенціал установ. "До процесу реорганізації судів області активно долучилися й члени робочої групи з питань розвитку суддівського самоврядування. І головне завдання для нас - не допустити кадрового відтоку з судів як суддів, так і працівників апарату судів, адже здійснення правосуддя – це не тільки закони, це, в першу чергу, люди, які уповноважені на виконання функцій держави", - зазначила членкиня Ради суддів України.

Вона наголосила на тому, що Рада суддів України й надалі активно впливатиме на процеси, які стосуються реформування судової системи у частині матеріально-технічного та фінансового забезпечення, а також у питаннях зміцнення суддівської незалежності і соціального захисту працівників апарату судів.

Також пані Оксана, від імені суддівського самоврядування області та за дорученням Голови Ради суддів України Олега Ткачука, долучилася до привітань судді у відставці, екс-голови Придніпровського районного суду Андрія Смоляра, якому під час наради було вручено відзнаку про присвоєння почесного звання "Заслужений юрист України". "Це високе визнання вашої суддівської праці та вашого внеску у розвиток судової системи Черкащини. Ми віримо, що ваш досвід і ваші знання стануть у нагоді ще не одному молодому юристу, який пов'яже своє життя з правосуддям", - сказала Оксана Савенко.

Того ж дня у Черкаському окружному адміністративному суді відбулися урочисті збори з нагоди відзначення 10-ї річниці процесуальної діяльності суду.

Зі словами вдячності за сумлінну, плідну працю, з побажаннями подальших професійних здобутків до колективу звернувся голова Черкаського окружного адміністративного суду Сергій Гарань. Він зазначив, що попри всі труднощі, які доводилося долати на шляху становлення й утвердження адміністративної юстиції, судді та працівники апарату продемонстрували яскравий приклад високого професіоналізму й відданості справі.

Саме за високий професіоналізм і відданість справі, за значний вклад у зміцнення авторитету судової влади, особистий внесок у її розвиток, багаторічну сумлінну працю та з нагоди святкування 10-ї річниці процесуальної діяльності Черкаського окружного адміністративного суду, відповідно до рішення РСУ від 17 вересня 2018 року №46, Оксана Савенко вручила Почесні грамоти Ради суддів України 13-и працівникам суду. 

Прес-служба РСУ