Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

09.09.2015, 11:45

″Найскладніше змінити свідомість, проте Рада суддів вважає, що це найголовніше завдання і для суддів і для суспільства″ ″Найскладніше змінити свідомість, проте Рада суддів вважає, що це найголовніше завдання і для суддів і для суспільства″

9 вересня 2015 року відбулася робоча зустріч Голови Ради суддів України з представниками оціночної регіональної місії Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові і Білорусі: Ендрю Соломоном, дослідником відділу програм з розвитку демократії, Деніелом Райном, працівником відділу програм з розвитку демократії, Людмилою Олексіюк, менеджером програм USAID/Білорусь, Олександром Піскуном, спеціалістом з управління проектами з розвитку демократіїUSAID.

Під час зустрічі Валентина Сімоненко відзначила вагому допомогу Проекту USAID "Справедливе правосуддя" в організаційному забезпеченні діяльності органів судової влади в ході реформування системи правосуддя України, поінформувала присутніх про хід Конституційної реформи в частині правосуддя, а також про основну діяльність Ради суддів України.

Довідково: Проект «Cправедливе правосуддя» фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і працює в Україні з жовтня 2011 року. Проект розроблений з метою продовжити ініціативи, впроваджені проектом USAID «Україна: верховенство права (UROL), який діяв з 2006 по 2011 рік.

Проект «Справедливе правосуддя» зосереджує роботу на основних завданнях:

  • Розробка законодавчої та регуляторної бази судової реформи, яка відповідає європейським та міжнародним нормам і сприяє підзвітності та незалежності судової влади;
  • Підвищення рівня прозорості та підзвітності діяльності ключових судових установ;
  • Підвищення професіоналізму та ефективності судової системи України;
  • Впровадження положень Закону «Про очищення влади».