Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

21.04.2022, 08:19

​Очільники судової влади провели онлайн - зустріч з португальськими колегами ​Очільники судової влади провели онлайн - зустріч з португальськими колегами

Голова Ради суддів України Богдан Моніч та т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України ОЛексій Сальніков взяли участь в онлайн зустрічі з профспілковою асоціацією португальських суддів, представниками прокуратури та журналістами португальських ЗМІ, що відбулася ввечері 20 квітня 2022 року.

Організатором та ідейним натхненником такої зустрічі виступив Проєкт Європейського Союзу "Право-Justice" та його головна міжнародна експертка з питань судової реформи Анна Адамська-Галлант, яка вже тривалий час очолює його в Україні.

Відкриваючи захід пані Анна зазначила, що його головна мета підтримати судову владу України в часи російської війни й окупації та визначитися з допомогою, яку можуть надати португальські судді українській судовій владі.                       

"Ця зустріч для нас – реальна можливість з перших вуст почути про те, як українці та українська судова влада живуть, працюють, чинять спротив в умовах війни проти України", - зазначив пан Мануель Соарес, президент Профспілкової асоціації португальських суддів.                        

У цьому зв’язку Голова Ради суддів України Богдан Моніч детально інформував учасників онлайн - зустрічі про організацію роботи судів та суддів в умовах війни.

Т.в.о. Голови ДСА України Олексій Сальніков своєю чергою інформував португальських колег про збитки і руйнації, яких зазнала судова система України. Він також наголосив, що зараз неможливо назвати конкретні суми збитків, яких завдала війна судовим установам, але навіть попередні підрахунки обчислюються упонад мільярд гривень. 

У підсумку зустрічі Богдан Моніч та Олексій Сальніков відповіли на численні запитання як від португальських колег, так і журналістів й висловили сподівання, що португальські судді знайдуть можливість підтримати своїх українських колег у рамках тих можливостей, якими володіють.

Пресслужба РСУ