Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

02.10.2018, 13:28

​Олег Ткачук: "Запровадження нових стандартів юридичної освіти – інвестиція у верховенство права" ​Олег Ткачук:

Голова Ради суддів України Олег Ткачук та ректор Університету митної справи та фінансів Дмитро Бочаров підписали Меморандум про співпрацю.

"Це один із перших кроків на шляху запровадження в українських вишах нових стандартів юридичної освіти. Це наша інвестиція в майбутнє, в правову освіту молоді, яка поповнюватиме ряди суддів, прокурорів, адвокатів, працівників апарату суду, всіх – хто пов'язуватиме своє майбутнє з правничою діяльністю", - сказав Олег Ткачук, вітаючи колегу.

На що Дмитро Олександрович зазначив, що у стінах Верховного Суду суддею працює випускниця їхнього вузу, тому йому надзвичайно приємно і почесно поставити свій підпис під Меморандумом і реально долучитися до запровадження нових стандартів юридичної освіти. "Запровадження нових стандартів юридичної освіти – це виклик часу. Над ними працюють у міністерстві освіти й науки, їх розробляють і обговорюють у вищих школах, про них сперечаються студенти, а ми, Університет і Рада суддів України, знайшли можливість їх поетапного запровадження", - сказав Дмитро Бочаров. 

Загалом, як зазначив Голова Ради суддів України Олег Ткачук, метою Меморандуму є об’єднання та консолідація зусиль для популяризації діяльності та роботи органів судової влади; покращення рівня обізнаності щодо діяльності судової системи; підвищення правової культури суспільства та сприйняття роботи судів; сприяння розвитку цілеспрямованої, науково обґрунтованої правничої (юридичної) освіти в Україні; сприяння проведенню якісних наукових досліджень у сфері права тощо. Відтак, сторони визначилися, що всі ці завдання мають сприяти головному - підвищенню довіри суспільства до судової влади і, відповідно, до представників юридичних професій. "Шлях цей тривалий і складний, але його здолає тільки той, хто не боїться йти і крок за кроком долає труднощі", - прокоментував підписання Меморандуму голова Комітету з питань забезпечення незалежності суддів РСУ Андрій Жук. 

У свою чергу, суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, членкиня Ради суддів України Валерія Чорна запевнила, що члени робочої групи з питань сприяння розвитку суддівського самоврядування у Дніпропетровській області активно долучаться до організації, підготовки та проведення спільних публічних заходів: конференцій, семінарів, круглих столів, днів відкритих дверей, тематичних годин, відкритих лекцій і семінарів.

Прес-служба РСУ