Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

18.06.2015, 14:18

Олександр Сасевич: "Рада суддів України готова співпрацювати з громадянським суспільством" Олександр Сасевич:

18 червня 2015 року в роботі круглого столу з нагоди презентації ініціативи "Відкритий суд" взяв участь член Ради суддів України, суддя Львівського окружного адміністративного суду Олександр Сасевич.

Участь у зустрічі взяли Богдан Футей - суддя Федерального суду США, доктор права, професор, Девід Вон - керівник проекту "Справедливе правосуддя", Бейт Томс - голова Британо-Української торгової палати, Тетяна Козаченко - директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України, представники адвокатських об'єднань, громадські активісти, правозахисники.

Учасникам було презентовано ініціативу "Відкритий суд", її мету та діяльність, обговорено існуючі проблемні питання, роль громадських організацій в реформуванні судової системи, увагу також приділили і міжнародному досвіду з проведення реформ саме в судовій владі.

Представник Ради суддів України Олександр Сасевич зауважив - "Ми не проти критики, проте і критика має бути конструктивна, а не огульна. Ми за конструктивний діалог, оскільки і в нас і в громадянського суспільства одна мета - це реальна реалізація права кожного на справедливий судовий розгляд його справи незалежним професійним та неупередженим судом".

В свою чергу представники організації громадського спостереження "Озон" та "Автомайдан" висловили подяку Раді суддів України за співпрацю та висловили надію на її подальше продовження.