Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

11.01.2016, 14:33

Олександр Сасевич: "Закон не зобов’язує суддів комунікувати, але за нас цього ніхто не зробить" Олександр Сасевич:

Володарі мантій стають більш відкритими. Цьому, безумовно, сприяли кроки, зроблені Радою суддів у напрямі розвитку комунікативної політики: створення прес-центру судової влади, запровадження інституту суддів-спікерів, розроблення правил спілкування із журналістами. Про всі ці та інші «комунікативні нововведення» в інтерв’ю «ЗіБ» розповів голова комітету Ради суддів України з питань комунікації (в тому числі ЗМІ), суддя Львівського окружного адміністративного суду Олександр Сасевич.

"У нашій державі був комунікативний вакуум"

— Олександре Михайловичу, ви працюєте суддею не так давно. Але відразу ж включилися в роботу органів суддівського самоврядування: були членом Ради суддів адміністративних судів, входили до попереднього складу РСУ, вдруге обрані до ради.

— Так. 12 березня 2012 року указом Президента мене було призначено на посаду судді. Я прийшов у цю професію в 44 роки і є одним із прихильників того, що вік судді при призначенні вперше має бути збільшений.

Знаєте, в народі кажуть: не вродися, а вдайся. У школі я був активістом, цікавився й журналістикою: писав у різні газети під час навчання в школі і військовому училищі. Але з журналістикою в мене не склалося. Втім, тяга до пера залишилася. Так склалося, що мені небайдуже, що відбувається навколо мене. Є бажання, є життєвий досвід, тому намагаюсь це все застосувати у своїй громадській діяльності.

Повний текст інтерв'ю читайте тут

За матеріалами ЗМІ. 

Прес-центр судової влади