Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

26.03.2015, 12:12

Підтримка реформи системи суддівської відповідальності в Україні Підтримка реформи системи суддівської відповідальності в Україні

25 березня 2015 року в приміщенні бізнес-центру "Іллінський" (м. Київ, вул. Іллінська, 8) відбулось засідання круглого столу на тему: "Моніторинг виконання рішення у справі "Олександр Волков проти України". Захід організований Офісом Ради Європи в Україні за фінансової підтримки Фонду з прав людини.

В роботі круглого столу взяв участь секретар Ради суддів України Анатолій Марцинкевич, суддя Верховного суду України Олександр Волков, представники Ради Європи, Департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини (Рада Європи), Офісу Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, Міністерства юстиції України, неурядових організацій та міжнародних проектів.

Одним з питань обговорення були механізми Ради Європи стосовно нагляду за виконанням рішень Європейського суду з прав людини державами-членами Ради Європи та українські процедури виконання таких рішень. Також учасники обговорили рішення та резолюції Комітету міністрів Ради Європи щодо виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі "Олександр Волков проти України". Крім цього жваво обговорили сучасний стан виконання згаданого рішення та у групі справ "Салов проти України".

Підводячи підсумки, адвокат, представник Департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини при раді Європи Олександр Овчінніков зауважив, що справа "Олександр Волков проти України" привернула до себе безпрецедентну увагу з боку країн-членів Ради Європи як в рамках Комітету Міністрів, так і в рамках тих проектів, які зараз існують для виконання загальних мір по цій справі. Також наголосив, що наступний розгляд даної справи Комітетом Міністрів буде сфокусовано саме на тих питаннях, які в ній піднімались.