Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

05.09.2024, 16:36

Щодо кандидатів на посаду судді КСУ завершено спеціальну перевірку Щодо кандидатів на посаду судді КСУ завершено спеціальну перевірку

Сьогодні, 5 вересня 2024 року, Голова Ради суддів України Богдан Моніч підписав листа на Дорадчу групу експертів, яким повідомив, що стосовно кандидатів, які претендують на зайняття посади судді Конституційного Суду України за квотою з'їзду суддів, завершено спеціальну перевірку.

Відповідно, копії довідок про результати спеціальної перевірки, проведеної відповідно до Закону України "Про запобігання корупції", готові до передачі Дорадчій групі експертів.

Разом з цим, Голова РСУ звертається до членів Дорадчої групи експертів з проханням якомога оперативніше опрацювати матеріали, які вони отримають, та провести співбесіди з кандидатами на посаду судді КСУ за квотою Ради суддів України (з'їзду суддів України) з тим, щоб визначитися з найдостойнішими кандидатурами й запропонувати їх на призначення з'їздом суддів України.

Нагадаємо, що спеціальна перевірка завершена стосовно кандидатів, які виявили бажання стати суддею КСУ після оголошення Радою суддів України про початок конкурсу для відбору кандидатур на дві посади судді Конституційного Суду України та початок прийняття заяв (з доданими до них документами) осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України, з 15 квітня 2024 року по 14 травня 2024 року включно.

Рішення про оголошення нового конкурсу було прийнято Радою 11 квітня 2024 року.

У підсумку, допущеними до конкурсного відбору за квотою Ради суддів України (з'їзду суддів України) є 13 кандидатів з 16, які подавали документи.

Пресслужба РСУ