Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

30.03.2018, 08:38

​Постійний діалог з громадськістю - один з пріоритетних напрямів діяльності Ради суддів України ​Постійний діалог з громадськістю - один з пріоритетних напрямів діяльності Ради суддів України

Голова Ради суддів України Олег Ткачук зустрівся з представниками Громадської організації "Вектор прав людини", яку представляла директор Валерія Рибак, задля обговорення подальшої  співпраці.

ВІтаючи очільницю громадської організації, Голова Ради суддів України Олег Ткачук зазначив, що щиро вітає роботу громадських організацій, які працюють над розвитком комунікації судової влади з громадськістю і суспільством.

 "Суддівська спільнота, як і судова влада загалом зацікавлені у розвитку комунікації з суспільством, особливо, коли комунікація розкриває проблемні ланки  у роботі та сприяє відновленню довіри громадян до суддів і судів", - зазначив Олег Ткачук.

У свою чергу, директорка ГО "Вектор прав людини" Валерія Рибак ознайомила Голову Ради суддів України про діяльність організації та проекту "Суд людською мовою" та поділилася набутим досвідом співпраці з Радою суддів України, як найвищим органом суддівського самоврядування.

Директорка Громадської організації "Вектор прав людини" зазначила, що спільно з Радою суддів України, прес-службою органів суддівського самоврядування, представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні розроблена і працює системна тренінгова програма навчання для представників судів, які виконують обов'язки прес-секретарів з метою створення сприятливого комунікативного середовища між громадськістю, медіа та представниками судової влади. За час співпраці вже проведено 12 тренінгів-навчань, у яких взяли участь представники з 247 судів України.

Також Валерія Рибак відзначила позитивний досвід проведення он-лайн трансляцій судових засідань. З її слів, за результатами моніторингу, який веде  громадська організація, станом на березень місяць 2018 року, трансляції відбуваються у понад 100 справах 47 судів, у 17 областях України і їх кількість постійно зростає. "Організація і проведення он-лайн трансляцій - це надзвичайно ефективний інструмент комунікації, який використовується не тільки для інформування громадян та медіа, а й вже використовується у навчальному процесі студентів-юристів", - сказала пані Валерія.

Підсумовуючи результати зустрічі Голова Ради суддів України наголосив, що Рада і надалі підтримуватиме починання, які скеровані на комунікацію судової влади з суспільством. "Люди мають розуміти, що відбувається у судах, чим керуються судді, приймаючи те, чи інше рішення. Разом з тим вони повинні знати, в яких умовах працюють судді і які ризики несе їхня професія, особливо, якщо мова про суддів, які працюють у прифронтових судах на Сході України" - сказав Олег Ткачук.

Прес-служба РСУ