Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

03.09.2018, 12:40

Постійно діюча робоча група з питань розвитку суддівського самоврядування Хмельниччини затвердила план роботи Постійно діюча робоча група з питань розвитку суддівського самоврядування Хмельниччини затвердила план роботи

Другого вересня 2018 року у приміщенні апеляційного суду Хмельницької області відбулась установча зустріч постійно діючої робочої групи Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування у Хмельницькій області.

Відкрив засідання керівник робочої групи – голова комітету Ради суддів України з питань забезпечення незалежності суддів, суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Андрій Жук.

Учасники зустрічі обговорили першочергові заходи, на яких буде зосереджена увага робочої групи, а також окреслили ті проблемні питання, з яким стикаються суддівські колективи Хмельницької області, зокрема забезпечення належної охорони приміщень судів, проблемні питання, що виникають при запровадженні Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи тощо.

Робочою групою було обрано відповідальних за окремі напрямки роботи. Так, за напрямок "Забезпечення незалежності судів і суддів" відповідатиме суддя Городоцького районного суду Хмельницької області Сергій Шинкоренко, за напрямок "Внутрішня і зовнішня комунікація" відповідатиме суддя Полонського районного суду Хмельницької області Надія Горгулько, координувати напрямок "Організація роботи судів регіону" запропоновано судді апеляційного суду Хмельницької області у відставці Анатолію Марцинкевичу.

Під час засідання члени робочої групи визначили першочергові завдання та узгодили план роботи. Зокрема, увага буде зосереджена на підвищенні авторитету судової влади, налагоджені комунікації між суддівськими колективами та Радою суддів України, суддівським середовищем та представниками адвокатури, прокуратури, а також громадянським суспільством. Окремим напрямком роботи є сприяння Раді суддів України у виявленні позитивного досвіду та проблемних питань в діяльності органів судової влади Хмельницької області.

До засідання також долучилась членкиня постійно діючої робочої групи РСУ в Тернопільській області, суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Вікторія Хрущ, яка обговорила з Хмельницькими колегами можливості об′єднання зусиль робочих груп обох областей у всіх напрямках діяльності.

Постійно діючі робочі групи Ради суддів України в областях було створено рішенням РСУ №14 від 18.05.2018 з метою розвитку та підтримки суддівського самоврядування на місцевому рівні в усіх регіонах України. 

Прес-служба РСУ