Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

27.10.2015, 17:05

Представники судів Івано-Франківщини, Харківщини та Чернівців розповіли про співпрацю Представники судів Івано-Франківщини, Харківщини та Чернівців розповіли про співпрацю

Представники судів Івано-Франківщини, Харківщини та Чернівців розповіли про співпрацю з громадянським суспільством при проведенні оцінки якості діяльності суду під час роботи Форуму "Судова реформа та громадянське суспільство в Україні: розбудова партнерства з метою посилення довіри громадськості".

Остап Тимощук, суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду поділився досвідом проведення опитування громадян в суді. "В нашому суді опитування громадян в 2015 році відбулось вже вдруге. За результатами опитування, проведеного у 2013 році керіництвом та працівниками апарату суду, було враховано всі пропозиції з удосконалення нашої роботи та докладено максимальних зусиль до виправлення існуючої ситуації. І вже у 2015 році за результатами опитування суд отримав 4 з можливих 5 балів. Під час проведення опитування громадян в нашому суді ми зрозуміли, що вдосконалювати треба не тільки суди, а й суспільство" – резюмував суддя Тимощук.

Своїм досвідом проведення опитувань за допомогою карток громадського звітування та вдосконалення роботи суду за його результатами поділилися Валентина Лисенко, керівник апарату Харківського окружного адміністративного суду та Іван Сорохан, керівник апарату Апеляційного суду Чернівецької області. Учасники дізнались про методику застосування карток громадського звітування та важливість проведення таких опитувань, як можливості налагодження діалогу між судами та громадськістю.

Нагадаємо, сьогодні розпочав роботу дводенний форум «Судова реформа та громадянське суспільство в Україні: розбудова партнерства з метою посилення довіри громадськості», організований Проектом USAID «Справедливе правосуддя» у співпраці з проектом «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя» Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Метою форуму є створення площадки для обміну досвідом у залученні громадянського суспільства до здійснення судової реформи в Україні і інших країнах, включаючи кращі приклади в розбудові діалогу між інституціями судової влади та громадськими організаціями. Захід також сприятиме громадським організаціям у формуванні коаліцій та покращенні комунікації між ними.

У форумі беруть участь близько 150 учасників, серед яких представники громадських організацій, що мають досвід реалізації громадських ініціатив для реформування судової системи, органів судової влади, а також міжнародних організацій, які надають підтримку процесу судової реформи.

Прес-центр судової влади