Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

02.10.2015, 10:47

Привітання Голови Ради суддів України з нагоди 5-ї річниці утворення ВССУ Привітання Голови Ради суддів України з нагоди 5-ї річниці утворення ВССУ

Шановний пане Голово! Панове судді та працівники апарату!

З нагоди 5­-ї річниці утворення Вищого спеціалізованого суду України від мене особисто та від Ради суддів України прийміть найщиріші вітання з найкращими побажаннями успіхів у справі утвердження правосуддя та захисту інтересів, прав і свобод громадян.

За п"ять років своєї кропіткої та злагодженої роботи колектив Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ переконливо довів свій професіоналізм та здатність здійснювати правосуддя.

У такий складний час, я впевнена, суддівський колектив та апарат суду чітко розуміє, що одне з головних завдань Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ є забезпечення однакового застосування норм Конституції та Законів України у судовій практиці на основі її узагальнення та аналізу судової статистики.

Відтак, від мудрості, виваженості ваших рішень залежить не лише віра людей у справедливе правосуддя та верховенство права, а й певною мірою стабільність у державі та суспільстві.

Виклики сьогодення покладають не тільки на колектив суду, а й на всю суддівську спільноту особливу відповідальність за зміцнення авторитету суддів та довіри суспільства до судової влади, вимагають самовідданості й мужності, глибоких фахових знань і людяності.

Упевнена, що завдяки високому професіоналізму та порядності колективу суду ми разом пройдемо важкий і відповідальний шлях реформування судової влади та досягнемо спільної мети – всеосяжного і повного забезпечення кожному громадянину права на справедливий суд та підвищення ефективності судового захисту, задля чого кожен суддя неухильно дотримуватиметься присяги судді та віддано служитеме ідеалам Добра, Закону, Справедливості.

Я щиро бажаю вам щоб ваші професійні зусилля були винагородженні довірою громадян, повагою інших гілок влади держави та сприяли подальшому утвердженню засад законності, справедливості у суспільстві та державі.

Від душі бажаю вам міцного здоров'я, життєвої наснаги, сил та енергії для нових звершень у професійній діяльності в ім’я процвітання Незалежної України та Справедливого Суду.

З повагою Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко