Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

27.06.2015, 07:56

Привітання Ради суддів України з Днем Конституції України Привітання Ради суддів України з Днем Конституції України

Шановні колеги, судді, правники та громадяни країни!

Щиро вітаю Вас з Днем Конституції України! 19-ть років тому прийняття Основного Закону стало початком відліку нової епохи в історії нашої держави. Конституція не тільки утвердила державний суверенітет України та гарантувала її територіальну цілісність і недоторканість кордонів, а й визнала людину, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність та безпеку, найвищою соціальною цінністю.

Саме Конституція України заклала підвалини нинішніх політичних, економічних, суспільних, правових, соціальних та духовних перетворень у суспільстві. Тому, "усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями", ми повинні закріпити демократичний розвиток держави з тим, щоб наступні покоління українців жили у країні, яку з гордістю можна буде назвати конституційно - розвиненою та правовою європейською державою.

Разом з тим, не слід забувати, що конституційні норми, якими б демократичними і правовими не були, самі по собі не змінять життя на краще. Сьогодні, аби наповнити форму реальним змістом, перетворити прагнення на результат, усім нам потрібно з повним самозреченням віддати себе справі задля процвітання України як європейської держави.

Шановні колеги! З нагоди відзначення Дня Конституції України бажаю Вам, щоб демократичні засади, які були закріплені цим, надзвичайно важливим документом, стали реаліями найближчого сьогодення, щоб дух законності прийшов до серця кожного громадянина нашої держави, а усвідомлення особистої відповідальності за розбудову суспільства, в якому верховенство мають закон і справедливість, стало єдиним мірилом вашої праці.

З повагою

Голова Ради суддів України  Валентина Сімоненко