Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

07.07.2015, 12:52

Рада суддів розпочала підготовку до XIII З'їзду суддів України Рада суддів розпочала підготовку до XIII З'їзду суддів України

24 - 25 вересня 2015, з резервним днем 26 вересня, у Києві, в Жовтневому палаці відбудеться XIII З'їзд суддів України. Зокрема, Рада суддів України затвердила кількість делегатів на з'їзд від місцевих загальних судів.

Відповідний розрахунок затверджено рішенням Ради суддів України від 26 червня 2015 №66.

Передбачається що кількість делегатів від місцевих загальних судів складе 212 осіб (найбільшу кількість делегатів очікують з Донецької області - 17 та Дніпропетровської області і Києва - по 16).

Згідно рішення РСУ до 10 вересня 2015 року слід провести Спільні збори суддів місцевих загальних судів України. В свою чергу голови місцевих загальних судів повинні провести збори в своїх судах для вибору делегатів на Спільні збори суддів не пізніше, ніж за 2 тижні до дати проведення Спільних зборів.

Рада суддів також визначила перелік членів РСУ, уповноважених на створення організаційного комітету для проведення Спільних зборів суддів місцевих загальних судів в кожній області, Києві. Відповідно до ст.129 Закону "Про судоустрій і статус суддів" збори суддів кожного суду загальної юрисдикції (крім місцевого загального суду та Верховного Суду України) обирають на з'їзд суддів України по одному делегату від двадцяти суддів, які працюють в цьому суді.

Делегатів на з'їзд суддів України від суддів місцевих загальних судів обирають спільні збори суддів у кожній області, Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі за принципом: один делегат від двадцяти суддів у загальній кількості суддів місцевих загальних судів у кожній області, Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі.

Збори суддів Конституційного Суду України та Верховного Суду України обирають на з'їзд суддів України по три делегати з числа суддів цих судів.