Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

12.07.2023, 09:21

Робочий візит на Черкащину очільників судової влади: суди в очікуванні на покращення Робочий візит на Черкащину очільників судової влади: суди в очікуванні на покращення

Голова Ради суддів України Богдан Моніч, Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков та т. в. о Голови Служби судової охорони Віктор Мороз 11 липня з робочим візитом перебували на Черкащині.

Метою візиту було ознайомлення з роботою судів в умовах воєнного стану і в цьому контексті пошук шляхів розв'язання проблемних питань, що полягають в забезпеченні покращення доступу громадян до правосуддя.

Саме ознайомлення з матеріально-технічним станом головного суду регіону було основною темою наради у якій також взяли участь голова Черкаського апеляційного суду Юрій Сіренко та начальник ТУ ДСА України в Черкаській області Віталій Безрученко.

Як зазначив голова Черкаського апеляційного суду Юрій Сіренко, приміщення апеляційного суду давно потребує капітальної реконструкції та розширення корисної площі для забезпечення безперешкодного доступу громадян до правосуддя й створення необхідних умов праці для суддів та працівників апарату.

З його слів саме реконструкція наявної будівлі та перенесення апеляційного суду у нове приміщення дозволять вирішити питання для покращення умов одразу для п'яти суддів регіону, власне Черкаського апеляційного суду, господарського суду Черкаської області, Черкаського районного суду Черкаської області, Соснівського та Придніпровського районних судів міста Черкаси, на базі яких у майбутньому планується створення Черкаського окружного суду.

Як зазначив голова Черкаського апеляційного суду Юрій Сіренко, реконструкція будівлі готельного комплексу "Росава", де зараз апеляційним судом використовується два поверхи з дев'яти, дозволила б одночасно вирішити цілий ряд проблем, що існують в судових установах області.

"Наші плани перервала війна, але ми сподіваємося, що за мудрого розв'язання цього питання і за підтримки київського керівництва ми зможемо значно покращити умови надання судових послуг нашим громадянам. Саме задля цього ми хочемо заручитися підтримкою і Голови Ради суддів України й Голови ДСА України", - наголосив голова Черкаського апеляційного суду Юрій Сіренко.

Також під час відвідування регіону очільники судової влади побували у Територіальному управлінні Служби судової охорони, Навчальному центрі ССО й ознайомились з навчальним процесом, який зараз проходять новопризначені судові охоронці, та в ТУ ДСА України в Черкаській області.

"Нам важливо в нинішніх умовах забезпечувати безперервність процесу доступу громадян до правосуддя, дбаючи не тільки про захист їхніх прав, а й про їхню безпеку. Разом з тим ми не відкидаємо можливості поступового руху в напрямку покращення й зміцнення матеріально-технічного забезпечення судів, але буду відвертим - зараз у держави й судової влади коштів на масштабну реконструкцію Черкаського апеляційного суду нема. Будемо чекати на нашу перемогу",-  сказав Богдан Моніч. 

Пресслужба РСУ