Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

19.05.2015, 12:09

Розглянуто спільний лист органів судової влади Розглянуто спільний лист органів судової влади

Як відомо, керівники вищих органів судової влади звернулися до Прем’єр-міністра України зі спільним листом, в якому надали свої пропозиції і зауваження до проекту нової редакції Закону України "Про державну службу".

В свою чергу, Секретаріат Кабінету Міністрів України направив згаданий лист за належністю до Національного агентства України з питань державної служби.

Нацдержслужбою розглянуто спільний лист керівників вищих органів судової влади та повідомлено, що за результатами опрацювання наданих пропозицій та зауважень до проекту Закону внесено відповідні зміни, зокрема, враховані зауваження до пунктів 1 та 2 частини другої статті 6 шляхом доповнення цієї статті у частині віднесення до посад державної служби.

Окрім цього, враховано зауваження до статті 38 проекту Закону у частині доплати за ранг державного службовця, і передбачено, що розмір надбавки за ранг державного службовця визначається Кабінетом Міністрів України під час затвердження схеми посадових окладів на посадах державної служби (стаття 51 проекту Закону).

Разом з тим, не враховано зауваження щодо віднесення до сфери дії Закону помічників суддів, котрі добираються на посаду суддями самостійно, що не узгоджується з ключовим положенням проекту Закону щодо добору на усі посади державної служби виключно на конкурсній основі.

Додатково повідомляємо, що проект Закону № 2490, відповідно до інформації на офіційному сайті Верховної Ради України, прийнято у першому читанні 23.04.2015 року.

Прес-центр судової влади