Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

06.04.2016, 07:00

Розпочалось чергове засідання Регіональної керівної групи з розвитку діалогу щодо судової реформи у країнах Східного партнерства Розпочалось чергове засідання Регіональної керівної групи з розвитку діалогу щодо судової реформи у країнах Східного партнерства

Третє засідання Регіональної керівної групи з розвитку регіонального діалогу щодо судової реформи у країнах Східного партнерства відбувається у Львові.

Метою засідання є підбиття підсумків та обговорення експертних висновків за результатами роботи трьох груп, які досліджували найкращі практики впровадження національних реформ в галузі права у країнах Східного партнерства.
Участь у засіданні беруть представники Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Міністерства юстиції України та Національної асоціації адвокатів України, представники України, Азербайджану, Білорусі, Вірменії і Грузії.

Нагадаємо, що під час засідання у грудні 2015 року у Тбілісі учасники обговорювали окремі аспекти судової реформи, зокрема відмінності та взаємозв’язок між принципами суддівської етики та дисциплінарної відповідальності суддів, відповідність правових засад етичних норм та санкцій за їх порушення, а також підстави для вжиття дисциплінарної відповідальності. Окрема робоча група опрацьовувала питання електронного правосуддя, забезпечення дотримання принципів справедливого судового розгляду у разі запровадження електронного документообігу в суді. Приділили увагу експерти і питанням забезпечення незалежності адвокатів та механізмам надання правової допомоги.

Відкриваючи засідання, заступник Голови Регіональної керівної групи з розвитку регіонального діалогу щодо судової реформи у країнах Східного партнерства, член Ради суддів України, суддя Львівського окружного адміністративного суду Олександр Сасевич привітав міжнародних представників та висловив сподівання на плідну співпрацю. "Обмін досвідом - це дуже важливо. Дякуючи підтримці Ради Європи ми маємо можливість виробити колективні рішення для сприяння проходженню судової реформи на національному рівні та встановити діалог з професійними юристами Європи" – сказав суддя Сасевич.

Прес-центр судової влади