Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

28.10.2015, 09:20

Розпочав роботу круглий стіл "Рішення ЄСПЛ по справі "Волков проти України" Розпочав роботу круглий стіл

Розпочав роботу круглий стіл "Рішення ЄСПЛ по справі Волков проти України".

Захід відбувається у рамках зустрічі мережі національних проектних команд і національних партнерів з реформи правосуддя, організованої Проектом Ради Європи «Підтримка системи суддівської відповідальності в Україні».

Участь у роботі круглого столу беруть Голова та члени Ради суддів України, члени Вищої ради юстиції, представники Національної школи суддів України, судді та експерти з Вірменії, Грузії, Молдови та Польщі.

З вітальним словом до учасників звернулась Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, яка подякувала організаторам за надану можливість обговорити найактуальніші для судової влади питаннятависловила сподівання, що робота круглого столу буде эффективною. "Незалежність судової влади та її відносини з іншими гілками влади є актуальним питанням в Україні, дуже важливо досягти розуміння того, що всі гілки влади є єдиною державною владою в Україні і ми маємо навчитися чути один одного" – зауважила вона.

Привітали учасників також Олесандр Нечитайло, Голова Вищого адміністративного суду України, Олег Кривенда, суддя Верховного України та Ханне Юнкер, Голова Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи.

"16 листопада 2015 року відбулось засідання Консультативної ради європейських суддів і зараз ми маємо змогу ознайомитись з робочою версією Висновків засідання Ради. Офіційний текст має з’явитися за декілька днів" – зазначила пані Ханне.

Прес-центр судової влади