Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

13.07.2021, 12:17

"РСУ делегує своїх представників до складу Конкурсної комісії", – заявив Голова Ради суддів України Богдан Моніч

"РСУ делегує своїх представників до складу Конкурсної комісії", – заявив Голова Ради суддів України за результатами оперативної наради з членами Ради, яка відбулася 13 липня 2021 року.

13 липня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №3711-Д, відповідно до якого планується відновити роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів. З огляду на це, Головою Ради суддів України скликана оперативна нарада, у якій взяло участь 22 члени ради суддів України.

За підсумками наради усі її учасники висловили думку, що Рада суддів України повинна делегувати своїх повноважних представників до складу Конкурсної Комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

"Для нас це означає, що Рада суддів України має активно включитися у процес формування Комісії, яка відбиратиме членів ВККС, і виконати всі організаційні заходи з тим, щоб забезпечити відновлення її роботи", – сказав Голова Ради суддів України Богдан Моніч.

Він також додав, що ухвалений закон слід ретельно проаналізувати задля формування чіткого плану дій щодо його імплементації в життя.

Пресслужба РСУ