Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

17.05.2023, 14:50

Секретар Ради суддів України Олена Журавська взяла участь в презентації онлайн платформи Секретар Ради суддів України Олена Журавська взяла участь в презентації онлайн платформи

Секретар Ради суддів України, суддя Деснянського районного суду міста Києва взяла участь в засіданні круглого столу "Майданчик добрих практик судового адміністрування: розбудова онлайн платформи".

Вітаючи учасників круглого столу, секретар РСУ Олена Журавська подякувала організаторам заходу, а це Проєкт ЄС "Право — Justice" та працівникам судів, що об'єдналися в рамках ініціативи Проєкту "Модельні суди" задля поширення кращого європейського досвіду щодо організації роботи судів та судового адміністрування.

"Я рада вітати вас на цьому заході, бо знаю наскільки важливим для усіх нас є запровадження кращих практик судового адміністрування в межах ініціативи "Модельні суди", що в першу чергу передбачає покращення надання громадянам судових послуг, адже ми будуємо клієнтоорієнтовані, безпечні, доступні для вразливих категорій населення суди. Я впевнена, що за допомогою Проєкту "Право –Justice", стараннями наших працівників апаратів та суддів ми зможемо впровадити й розбудувати в Україні кращі надбання судового адміністрування попри ті труднощі, що переживає зараз наша держава і судова система зокрема", - сказала Олена Журавська.

Власне сама подія була присвячена презентації онлайн платформи "Модельні суди: майданчик добрих практик", яка функціонуватиме на базі вебпорталу "Судової влади" і на якій акумулюватимуться всі напрацювання, дослідження та практики, що стосуються організації роботи судів. Зараз платформа працює в тестовому режимі й адмініструється громадською організацією "Всеукраїнська асоціація працівників судів".

Представляючи платформу, національна експертка Проєкту ЄС ""Право – Justice" Світлана Майструк зазначила, що це інструмент, яким можуть користуватися всі, хто працює в судовій системі та зацікавлений у покращенні усіх процесів судового адміністрування.

Пресслужба РСУ