Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

23.07.2015, 14:34

Суддя господарського суду Одеської області в прямому ефірі надав інтерв’ю щодо пілотного проекту „Електронний суд” Суддя господарського суду Одеської області в прямому ефірі надав інтерв’ю щодо пілотного проекту „Електронний суд”

22 липня 2015 року суддя господарського суду Одеської області Демешин Олександр Анатолійович надав інтерв’ю місцевому телеканалу „Репортер” стосовно прийнятих на в’їздному засіданні Ради суддів України рішень, зокрема щодо впровадження пілотного проекту „Електронний суд”.

Як було зазначено Олександром Анатолійовичем, впровадження „Електронного суду” є одним із пунктів „Стратегії розвитку судової влади в Україні на 2015-2020 роки”, затвердженої рішенням Ради суддів України від 11.12.2014р.

Так, Олександр Анатолійович звернув увагу телеглядачів на переваги „Електронного суду”.

„Не треба громадянину йти до суду, щоб подати до канцелярії позовну заяву. Достатньо лише відправити на електронну адресу суду в електронному вигляді позовну заяву з додатками до неї, щоб спір було розглянуто та вирішено. Це набагато зменшує фінансові витрати судової системи, тому що велика сума коштів витрачається саме на відправку процесуальних документів суду, пересилання справи до апеляційної та касаційної інстанції. Справа буде єдиним електронним документом”, – зазначив Олександр Анатолійович.

Розгляд справ в модельних судах буде здійснюватися паралельно, тобто матеріали справи будуть як і в електронному вигляді, так і в звичному для нас паперовому вигляді, адже законодавцем на даний час не передбачено „Електронний суд”.

„Фінансування пілотного проекту буде здійснюватися за рахунок проекту агентства США з міжнародного розвитку (USAID) „Справедливе правосуддя” та Державної судової адміністрації України. Проект (USAID) „Справедливе правосуддя” надасть і матеріальну, і технічну підтримку в його реалізації”, – розповів Олександр Анатолійович.

Переглянути запис прямого ефіру „Проект „Електронний суд” тут.

Детальніше про „Електронний суд” тут.