Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

22.09.2015, 15:49

Судді Херсонщини звернулися до Ради суддів України із заявами про тиск Судді Херсонщини звернулися до Ради суддів України із заявами про тиск

На виконання свого Рішення №1 від 5 лютого 2015 року, Рада суддів України систематично відстежує ситуацію щодо випадків втручання у здійснення правосуддя, впливу у будь-який спосіб на суд або суддів, неповагу до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації з метою завдання шкоди авторитету суддів чи впливу на безсторонність суду.

10 вересня 2015 року в центрі Херсону невстановлені особи розмістили на електричному стовпі опудало судді з табличкою та погрозами на ній.

14 вересня, невстановлені особи здійснили підпал житлового будинку родички одного з очільників суду Херсонської області.

Прес-центр судової влади наголошує, що Рада суддів України постійно відстежує ситуацію щодо випадків впливу у будь-який спосіб на суд або суддів та звертається до правоохоронних органів про вжиття заходів невідкладного реагування щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які здійснюють погрози або насильство щодо судді.

Разом з тим, відповідно до Рішення РСУ №53 від 4 червня 2015 року, згідно частини 3 статті 48 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", суддя зобов'язаний звернутися з повідомленням про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя до органів суддівського самоврядування та правоохоронних органів.

Прес-центр судової влади