Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

10.07.2015, 08:01

Судова реформа: забезпечення незалежності, безсторонності та неупередженості суддів Судова реформа: забезпечення незалежності, безсторонності та неупередженості суддів

План дій щодо реалізації Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки передбачає забезпечення незалежності, безсторонності та неупередженості суддів, оптимізацію суддівського врядування та системи кар'єрного просування суддів. Разом з тим, план передбачає підвищення професійного рівня суддів, прозорості їх діяльності та значне підвищення рівня відповідальності.

Окрім цього, за час реалізації Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020, правникам потрібно буди вирішити питання оптимізації повноважень судів різних юрисдикцій та визначитися з доцільністю існування нинішньої системи судочинства, або ж повернення її до три ланкової структури.

Загалом, реформа судової системи держави визначена в числі пріоритетних завдань, які повинні вирішувати державні органи влади, судді, правники, представники суспільства, міжнародних організацій та інституцій спільними зусиллями. Адже в Україні необхідно утвердити такий правопорядок, який ґрунтується на високому рівні правової культури в суспільстві, діяльності усіх суб'єктів суспільних відносин на засадах верховенства права та захисту прав і свобод людини.

Стратегія реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки