Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

01.07.2016, 11:34

У Верховному Суді України відбувся брифінг У Верховному Суді України відбувся брифінг

1 липня 2016 року у Верховному Суді України відбувся брифінг, у якому взяли участь Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк та судді-спікери Судових палат.

Під час брифінгу Ярослав Романюк поінформував журналістів про роботу Верховного Суду України упродовж першого півріччя 2016 року, зокрема, йшлося про заходи, які відбувалися у ВСУ про рішення у справах, що розглядалися у першому півріччі 2016 року у Судових палатах в адміністративних, господарських, кримінальних та цивільних справах Верховного Суду України.

Суддя Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України Олександр Прокопенко ознайомив присутніх з результатами роботи Судової палати зокрема, щодо надходження заяв про перегляд рішень Вищого адміністративного суду України, відкриття проваджень та розглянутих справ.

Олександр Прокопенко пояснив позицію Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України щодо допомоги по тимчасовій втраті працездатності внаслідок захворювання або травми.

Також суддя Верховного Суду України детально розповів про розгляд справ щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради України та Вищої ради юстиції за період травень-червень 2016 року.

Суддя Судової палати в господарських справах Верховного Суду України Тетяна Жайворонок акцентувала увагу на позовах прокурорів в інтересах органів місцевого самоврядування різних рівнів.

Про результати розгляду справи №5-193кс (15) 16, предметом перегляду рішень у якій є неоднакове застосування норми щодо повноважень прокурора вищого рівня у кримінальному провадженні повідомила суддя Верховного Суду України Галина Канигіна.

Суддя Судової палати у цивільних справах Василь Гуменюк зупинився на правовій позиції Судової палати у справі, яка пов’язана із виселенням з переданого в іпотеку житла.

Під час брифінгу Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк інформував журналістів про те, що з 18 липня усі судді Верховного Суду України йдуть у відпустку. Правосуддя не здійснюватиметься аж до 30 серпня. Як пояснив Ярослав Романюк, якщо судді по черзі ходитимуть у відпустку, то паралізують роботу Суду. Тому було прийнято рішення йти у відпустку усім разом.

Прес-центр судової влади