Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

25.01.2018, 08:20

Учасника справи за вчинення хуліганських дій під час судового засідання може бути притягнуто до кримінальної відповідальності Учасника справи за вчинення хуліганських дій під час судового засідання може бути притягнуто до кримінальної відповідальності

За повідомленням Солом’янського УП ГУНП в м. Києві громадянину Оресту Гаранджі  24 січня 2018 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України.

Нагадаємо, що 22 січня 2018 року під час відкритого судового засідання з розгляду цивільної справи за позовом Ореста Гаранджи  до громадянина Ігоря Мірошниченка  про стягнення заборгованості, учасник справи Гаранджа О.А., грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, діючи з особливою зухвалістю та з хуліганських спонукань кинув пакет з невідомою порошкоподібною речовиною в обличчя головуючого у справі судді Олени Лапчевської.
За цим фактом Солом’янським УП ГУНП в м. Києві до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 296 КК України, та було розпочато досудове розслідування.

Інформацію про це розповсюдила прес-служба  апеляційного суду міста Києва

Щодо інциденту в апеляційному суді міста Києва з офіційною заявою виступив і проект "Відкритий суд".
В заяві, зокрема, зазначається, що "проект «Відкритий Суд» різко засуджує самовільну та неприйнятну поведінку одного з учасників справи, що розглядалася у Апеляційному суді міста Києва".
З повним текстом позиції "Відкритого суду" можна ознайомитись за посиланням http://open-court.org/news/16372/

Прес-служба РСУ