Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

29.01.2024, 14:00

​USAID підтримує відновлення зруйнованого російськими військами Бородянського районного суду на Київщині ​USAID підтримує відновлення зруйнованого російськими військами  Бородянського районного суду на Київщині

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) допоможе відновити приміщення Бородянського районного суду в Київській області, зруйноване в перші дні розв’язаної росією проти України повномасштабної війни. Двоповерхова будівля суду була повністю зруйнована внаслідок декількох ворожих атак і на її місці тепер побудують нову. 

Термін реалізації проєкту – 1,5-2 роки. USAID фінансуватиме та контролюватиме весь процес – від розробки проєктно-кошторисної документації до здачі об’єкта в експлуатацію. Реконструкцію будівлі планують розпочати згідно дизайн-проєкту вже наприкінці літа цього року.

Наразі Бородянський районний суд працює у тимчасовому непристосованому до потреб відвідувачів приміщенні. Це три невеликі кімнати, де немає належних умов для роботи суддів і працівників апарату суду.

Реконструкція - це пілотний проєкт, який реалізується в межах Програми USAID "Справедливість для всіх". Його мета – сприяти відновленню роботи постраждалих від обстрілів або зруйнованих приміщень судів на звільнених від окупації територіях України задля забезпечення належного доступу громадян до правосуддя.

Протокол про співпрацю по реконструкції приміщення підписали Голова Київської обласної військової адміністрації (ОВА) Руслан Кравченко, т.в.о. Голови Державної судової адміністрації (ДСА) України Максим Пампура та керівник Програми USAID "Справедливість для всіх" Девід Вон.

Відео "Голос Америки"