Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

10.03.2022, 14:26

Увага! Змінено підсудність для судів Житомирської, Запорізької та Харківської областей Увага! Змінено підсудність для судів Житомирської, Запорізької та Харківської областей

Увага! Розпорядженням Верховного Суду від 10.03.2022 № 4/0/9-22 "Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану" відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, змінено територіальну підсудність судових справ для судів у Житомирській, Запорізькій та Харківській областях.

Відповідно до розпорядження підсудність змінено для 15 судів. У Житомирській області змінено підсудність для 3 судів, у Запорізькій - для 9, у Харківській - для 3.

З розпорядженням Голови Верховного Суду Всеволода Князєва можна ознайомитись тут .

Нагадаємо, раніше, 2 березня 2022 року, Рада суддів України оприлюднила рекомендації роботи судів в умовах воєнного стану.

У Раді суддів України зазначають, що з часу російського збройного вторгнення в Україну та розв'язання війни проти мирного населення, підсудність була змінена для 96 судів.

Пресслужба РСУ