Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

22.03.2022, 14:15

Увага! Змінено територіальну підсудність судових справ для судів Миколаївської, Сумської та Чернігівської областей Увага! Змінено територіальну підсудність судових справ для судів Миколаївської, Сумської та Чернігівської областей

Увага! Розпорядженнями Голови Верховного Суду Всеволода Князєва від 22.03.2022 року №12/0/9-22 та №13/0/9-22 змінено територіальну підсудність судових справ для окремих судів Миколаївської, Сумської та Чернігівської областей.

Відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану змінено територіальну підсудність судових справ для господарського суду Миколаївської області, їх розглядатимуть у господарському суді Одеської області.

Справи з господарського суду Сумської області та Чернігівської області будуть підсудні господарському суду Черкаської області.

Справи Середино-Будського районного суду та Тростянецького районного суду Сумської області розглядатимуться у Гадяцькому районному суді Полтавської області.

Станом на 22 березня 2022 року територіальну підсудність судових справ змінено для 121 суду України.

Пресслужба РСУ