Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

07.02.2022, 08:23

В МЗС відбулося засідання Керівного комітету Плану дій Ради Європи для України на 2018-2022 роки В МЗС відбулося засідання Керівного комітету Плану дій Ради Європи для України на 2018-2022 роки

03 лютого 2022 року у Міністерстві закордонних справ України відбулось засідання Керівного комітету Плану дій Ради Європи для України на 2018-2022 роки.

В рамках засідання українські та європейські експерти проаналізували стан реалізації Плану дій Ради Європи для України на 2018-2022 роки, зокрема виконання проєктів з посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні, захисту прав внутрішньо переміщених осіб та національних меншин, боротьби з насильством стосовно жінок і дітей.

Сторони приділили окрему увагу реформі кримінальної юстиції, судовій реформі, децентралізації, боротьбі із кіберзлочинністю та шляхам удосконаленню виборчих процесів в Україні.

Представники Ради Європи та причетних органів державної влади України також обговорили пропозиції щодо підготовки нового Плану дій Ради Європи для нашої держави на 2023-2026 роки, робота над яким повинна бути завершена до кінця поточного року. 

Раду суддів України під час заходу представляла членкиня Ради суддів України Олена Ганечко.

Довідково: Плани дій Ради Європи для України є стратегічними програмними документами, що реалізуються з 2005 року з метою допомоги Україні у виконанні своїх обов’язків та зобов’язань як держави-члена Ради Європи, а також в імплементації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Чинний План дій на 2018-2022 роки є найбільшим серед подібних стратегічних програмних документів міжнародної організації, з загальним фінансуванням близько 36 млн євро. Це свідчить про особливу співпрацю між Україною та Радою Європи, яка сприяє узгодженню українського законодавства, інституцій та практики з європейськими стандартами у сфері прав людини, верховенства права та демократії.