Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

07.09.2018, 10:51

Відбулось установче засідання постійно-діючої робочої групи РСУ у місті Києві Відбулось установче засідання постійно-діючої робочої групи РСУ у місті Києві

Відбулося установче засідання постійно-діючої робочої групи Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування у місті Києві.

Співкерівниками робочої групи визначено членкинь РСУ Олену Журавську та Оксану Марченко. Під час засідання було визначено три основних напрямки роботи, а саме: забезпечення незалежності суддів і судів; розвиток внутрішньої комунікації; організація роботи судів регіону. Відповідно, відповідальними за напрямки стали: Тарас Андрійчук, суддя Оболонського районного суду міста Києва та Тетяна Васильченко - суддя Господарського суду міста Києва, Юлія Іваніна та Світлана Старовойтова, судді Дніпровського районного суду міста Києва відповідатимуть за розвиток комунікації, а суддя окружного адміністративного суду міста Києва Руслан Арсірій - за організацію роботи у судах.

До складу робочої групи входить 13 членів з числа суддів із київських суддів, які взяли на себе зобов'язання щодо встановлення постійного діалогу з головами судів та керівниками судів щодо можливості оперативного реагування, у разі необхідності, на випадки можливого тиску на суддів, втручання в процес здійснення правосуддя чи посягання на незалежність суддів; налагодження співпраці з органами адвокатського і прокурорського самоврядування у регіоні, тримати постійний контакт з головами судів та керівниками апаратів судів регіону щодо проблемних питань організації роботи суду, а за необхідності ініціювати перед Радою суддів України внесення до розгляду на засіданнях питань, що стосуються організації роботи судів тощо.

"Київ - це дуже проблемне, у сенсі матеріально-технічного забезпечення судів, місто. Тому, у Раді суддів України сподіваються, що саме завдяки діяльності робочої групи вдасться напрацювати єдиний алгоритм, за допомогою якого буде значно покращено ситуацію, забезпечивши, таким чином, не тільки належні умови роботи для суддів та працівників апарату, а й покращити доступ киян до правосуддя", - зазначила співкерівниця робочої групи Олена Журавська.

Прес-служба РСУ