Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

10.08.2021, 14:13

Відповідь Офісу Президента України Голові Раді суддів України на звернення щодо призначення суддів Відповідь Офісу Президента України Голові Раді суддів України на звернення щодо призначення суддів

25 червня 2021 року Голова Ради суддів України Богдан Моніч офіційно звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням призначити суддів. 

У зверненні, зокрема, зазначалося, що: "На даний час у деяких судах у зв’язку з закінченням повноважень суддів, необранням суддів безстроково, не складенням суддями присяги, судочинство здійснюється на грані припинення. Зазначене призводить до дестабілізації діяльності судової влади, руйнує сподівання суспільства на ефективність її діяльності".

На переконання Голови РСУ Богдана Моніча такі явища становлять загрозу утвердженню в Україні принципу верховенства права, підривають основи правопорядку в державі, завдають непоправної шкоди авторитету України на міжнародній арені.

Також Голова Ради суддів України попросив Президента України надати Раді суддів України інформацію про загальну кількість нерозглянутих подань Вищої ради правосуддя про призначення кандидатів на посади суддів, які були внесені Президентові України. 

Саме звернення було опубліковане на  сайті Ради суддів України.

Відповідь на лист з Офісу Президента України надійшла до Ради суддів України 6 серпня 2021 року за підписом  заступника Керівника Офісу Президента України пана Смирнова. 

З повним текстом відповіді можна ознайомитись тут .

Пресслужба РСУ