Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

23.01.2015, 13:42

ВККСУ звернулася до Ради про притягнення до кримінальної відповідальності судді Волкової ВККСУ звернулася до Ради про притягнення до кримінальної відповідальності судді Волкової

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) уже звернулася до Верховної Ради України з проханням про притягнення до кримінальної відповідальності судді Світлани Волкової, яка звільнила з-під варти підсудного командира роти спеціального призначення "Беркут" Дмитра Садовника. Про це заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема в ефірі програми "Від першої особи" на "Радіо Ера-FM".

"ГПУ порушила кримінальне провадження щодо судді Печерського районного суду Волкової, нами направлено відповідне подання до ВККСУ, і вони вже звернулися до Верховної Ради за дозволом про притягнення судді до кримінальної відповідальності з обранням запобіжного заходу", - пояснив Ярема, нарікаючи на недосконалу процедуру притягнення до відповідальності суддів і нардепів.

Нагадаємо, у грудні 2014 р. ВККСУ відсторонила від посади суддю Печерського райсуду Світлану Волкову, яка відпустила екс-беркутівця Садовника.

РБК-Украина, 22.01.2015, Київ, 20:43