Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

17.02.2016, 13:24

За два роки Вища рада юстиції звільнила дев'ять суддів у зв'язку з набранням законної сили обвинувальними вироками щодо них За два роки Вища рада юстиції звільнила дев'ять суддів у зв'язку з набранням законної сили обвинувальними вироками щодо них

Вища рада юстиції за два роки (2014-2015) внесла вісім подань про звільнення з посад суддів у зв'язку з набранням законної сили обвинувальними вироками судів щодо них. Таку інформацію надали у Вищій раді юстиції на запит Голови Ради суддів України Валентини Сімоненко. У листі, зокрема зазначається, що 2014 року, Вищою радою юстиції внесено подання стосовно трьох суддів, два з них – до Верховної Ради України, одне – Президентові України. За результатами розгляду цих подань прийнято Постанову ВРУ та Указ Президента.

2015 року Вищою радою юстиції прийнято шість рішень та внесено п'ять подань, чотири – до Верховної Ради України, одне – Президентові України, стосовно п'яти суддів про звільнення з посад у зв'язку з набранням законної сили обвинувальними вироками щодо них. За результатами розгляду цих подань, відповідно, прийняті Постанова ВРУ та Указ Президента України.

Відтак, за 2014-2015 роки, у зв'язку з набранням законної сили обвинувальними вироками судів щодо них, звільнено дев'ять суддів.

Прес-центр судової влади