Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

10.06.2022, 09:22

​Засідання РСУ: ХІХ позачерговий з’їзд суддів України відбудеться за жорсткої економії бюджетних коштів ​Засідання РСУ: ХІХ позачерговий з’їзд суддів України відбудеться за жорсткої економії бюджетних коштів

10 червня 2022 року в Києві, в режимі відеоконференцзв'язку, відбулося засідання Ради суддів України, у якому загалом взяли участь 30 членів Ради.

Під час засідання було розглянуто чотири питання порядку денного. У підсумку розгляду першого питання, серед іншого, головним було наступне.

Щодо організаційних питань з підготовки та проведення ХІХ позачергового з’їзду суддів України, члени Ради визначилися, що з'їзд буде проводитися в умовах максимальної економії бюджетних коштів, делегатам рекомендовано розглянути можливість участі у форумі без оплати витрат на проїзд та витрат на оплату вартості проживання. Іншими словами, делегатам з'їзду запропоновано відмовитися від коштів за відрядження до Києва.

"Ми розуміємо, що не всі делегати з'їзду зможуть це зробити, оскільки багато з них виїхали з окупованих територій і зараз живуть в умовах біженців від війни, але делегати, так би мовити, з "мирних" територій мають поставитися до нашої рекомендації з розумінням", - прокоментував такий пункт рішення Голова РСУ Богдан Моніч.

Члени Ради суддів України також звернуться до Етичної ради з пропозицією надати висновки щодо відповідності кожного кандидата на посаду члена ВРП за квотою з'їзду критеріям етики та доброчесності, а також список кандидатів не пізніше, ніж за два тижні до дати проведення з'їзду.

На завершення обговорення першого питання порядку денного, члени Ради схвалили проєкт плану організаційних заходів з підготовки та проведення з'їзду, який був підготовлений Державною судовою адміністрацією України.

Пресслужба РСУ