Рада Суддів
України

uaUA enEN

30.10.2018, 11:22

Голова Ради суддів України Олег Ткачук: "Суд - це основа безпеки держави і підривати її - ніхто не має права" Голова Ради суддів України Олег Ткачук:

Хто дивився вашу електронну декларацію? Чи необхідний контроль за цим? Як варіант, Рада суддів України пропонує ввести систему авторизації на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, аби слідкувати за тими, хто переглядає декларації суддів.

Нагадаємо: Голова Ради суддів України взяв участь у зустрічі суддів Шевченківського районного суду з представниками правоохоронних органів району, де обговорювалися питання безпеки суддів і запобігання тиску на них. Мова йшла про розслідування справи про погрози, які отримували судді через один з мобільних додатків на свої телефони та знаходили на вітровому склі своїх автомобілів.

Тоді, Голова Ради суддів України Олег Ткачук зазначив, що суддівська спільнота не буде мовчати про будь-які прояви неповаги, тиску та погроз на адресу суддів. "Зараз для нас настав час істини, - звернувся Голова Ради до колег, - ми пройшли всі кола оцінювання, очищення, перевірки майнового стану і доброчесності, наші декларації знаходяться у відкритому доступі, ми підтвердили свою здатність до здійснення правосуддя і ми не повинні мовчати, бо, на моє глибоке переконання, суд – це основа безпеки держави. І підривати її ніхто не має права". 

Зазначимо, останнім часом судді все частіше скаржаться на системні порушення їх прав, погрози на їх адресу та спроби тиску на суд: служителі Феміди стають жертвами шантажистів, хуліганів та грабіжників, а кожен охочий може відслідкувати усі суттєві зміни у майнових деклараціях суддів, що розміщені в Інтернеті та доступні для широкого загалу.

Детальніше дивіться в сюжеті  Право-ТВ.

За інформацією Судово-юридичної газети                                               

     Прес-служба РСУ