Рада Суддів
України

uaUA enEN

16.11.2020, 11:48

Голова РСУ вимагає перевірити правомірність нарахування стимулюючих виплат в окремих ТУ ДСА України Голова РСУ вимагає перевірити правомірність нарахування стимулюючих виплат в окремих ТУ ДСА України

Голова Ради суддів України звернувся до т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України з вимогою провести службове розслідування діяльності керівників територіальних управлінь Херсонської та Запорізької областей з метою з'ясування обставин нарахування високих стимулюючих виплат окремим працівникам.

Такий лист було надіслано до ДСА України. Окрім цього, голова РСУ вимагає здійснити перерозподіл фонду оплати праці працівників територіальних управлінь ДСА України, забезпечивши лише обов'язкові виплати, а надлишки спрямувати на оплату праці працівників апарату місцевих загальних судів.

"Із засобів масової інформації, стало відомо, що в територіальних управліннях ДСА України, зокрема Херсонської та Запорізької областей, працівники отримують стимулюючі виплати в розмірі від 300 до 600 відсотків від посадового окладу, що є неприпустимим, враховуючи загальну картину фінансового забезпечення працівників апарату.

Такі дії керівників ТУ ДСА щодо визначення очевидно дискримінаційних розмірів стимулюючих виплат окремим працівникам, не відповідають таким загальним принципам державної служби як професіоналізм, ефективність, забезпечення рівного доступу до державної служби, визначеним ст.4 Закону України "Про державну службу". Крім того, вони сприяють створенню конфліктних ситуацій в середині колективів, посилюють відчуття несправедливості серед працівників", - зазначається в листі РСУ.

Пресслужба РСУ