Рада Суддів
України

uaUA enEN

01.03.2019, 14:23

​Рада суддів України визначилася з переможцями Всеукраїнського конкурсу твору серед учнів на тему: "Правосуддя" ​Рада суддів України визначилася з переможцями Всеукраїнського конкурсу твору серед учнів на тему:

Рада суддів Україні під час виїзного засідання в місті Житомирі внесла зміни в рішення №34 від 08 червня 2017 року "Про роз’яснення деяких питань щодо конфлікту інтересів" та внесла зміни до Положення про комітет етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів Ради суддів України, затвердженого рішенням Ради суддів України № 3 від 04 лютого 2016 року.

Про внесення змін до рішення Ради суддів України від 08 червня 2017 року №34 доповідала Вікторія Чебан, яка зауважила, що необхідність внесення змін зумовлена зверненням Вищої ради правосуддя.

"Нам необхідно внести зміни в рішення за 2017 рік, оскільки питання оцінки впливу і тиску на суд - це є повноваження Вищої ради правосуддя. Пропонується внести правки в перші два пункти цього рішення", - зауважила членкиня Ради суддів України Вікторія Чебан.

Рада суддів України підтримала внесення змін до перших двох пунктів майже одноголосно. 21-за, 1-утримався.

Щодо внесення змін до Положення про про комітет етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів Ради суддів України доповідав Голова комітету Єгор Краснов.

Він зауважив, що є необхідність внести правки та оновити редакцію Положення, оскільки попередня редакція затверджена ще в 2016 році. Рада суддів підтримала пропозицію одноголосно.

Рішення щодо забезпечення незалежності суддів та затвердження переліку заходів Ради суддів України з питань забезпечення незалежності судів і суддів на 2019 рік відкладено для додаткового опрацювання.

Розглянувши більшість питань порядку денного члени Ради суддів України перейшли і до приємної частини та визначилися з переможцями Всеукраїнського конкурсу твору серед учнів на тему: "Правосуддя".Нагадаємо, рішення про проведення конкурсу було прийнято на засіданні Ради від 17 вересня 2018 року № 58. Відтоді, на адресу Ради суддів України надійшло майже 400 малюнків та 50 творів з усіх куточків України. Результати конкурсу малюнку серед учнів на тему: "Правосуддя" було оприлюднено на засіданні РСУ, що відбулося 25 січня 2019 року.

Сьогодні ж Рада суддів Україна визначила переможців Всеукраїнського конкурсу твору. Секретарка Ради суддів України Олена Журавська повідомила, що на адресу РСУ надійшло 50 творів, що було передано, відповідно до умов конкурсу, до Міністерства освіти та науки України для прийняття рішення. П'ять найкращих творів відзначено.

Перше місце посіла Траніна Маргарита, учениця 9 класу, місто Луцьк з твором "Надія є", друге місце поділили Сніцаренко Юрій, 16 років, місто Сколе з твором "Я вірю в майбутнє, щасливе Твоє, моя Україно" та Нечипорук Анастасія, 11 років, село Оленівка, Вінницької області з твором "Петрик у країні Правосуддя", а третє місце посіли Романько Олена, 15 років, село Тернівка, Вінницька область з твором "Правосуддя дружнє до дитини" та Цибульській Павло 16 років, місто Могилів–Подільський, Вінницька область з твором "Правосуддя".

"Отже ми вітаємо переможців, дякуємо всім активним учасникам і сподіваємось, що такий конкурс може стати щорічною традицією. Будемо дуже раді бачити всіх переможців вже в Києві для офіційної церемонії нагородження", – наголосила членкиня Ради суддів Олена Журавська.

Наступне засідання РСУ відбудеться в Києві дату буде визначено в робочому режимі.

Прес-служба РСУ