Рада Суддів
України

uaUA enEN

12.12.2023, 14:27

15 років процесуальної діяльності Запорізького ОАС: підсумки та перспективи 15 років процесуальної діяльності Запорізького ОАС: підсумки та перспективи

Сьогодні, 12 грудня, у Запорізькому окружному адміністративному суді відбулися урочистості з нагоди відзначення 15 річниці процесуальної діяльності та з нагоди професійного свята Дня працівників суду.

Відкриваючи зібрання, голова Запорізького окружного адміністративного суду Олег Прудивус зазначив, що це невелике свято є даниною шани тим людям, які попри війну  забезпечують не тільки здійснення правосуддя, а й демонструють приклади вірності професії, своєму місту, області, юстиції й державі.

Участь в заході взяв Голова Ради суддів України Богдан Моніч, який від імені Ради суддів України та від себе особисто привітав учасників зібрання, працівників апарату суду, поважних гостей з визначною датою.

У вітальній адресі було зазначено про успіхи суду за час процесуальної діяльності та висловлено глибоку вдячність за роботу суду в умовах воєнного стану.

Шановні колеги-судді, працівники апарату суду!

Вельмишановний пане Голово!

Від імені Ради суддів та від мене особисто прийміть найщиріші привітання з нагоди 15 річниці початку процесуальної діяльності.

За всі ці роки ви досягнули гарних результатів у здійсненні правосуддя, завоювали беззаперечний авторитет серед колег в царині організації роботи суду, поміж перших освоїли наявні технології цифрового судочинства та ефективно застосовуєте їх в адміністративному процесі, забезпечуючи громадянам безперешкодний доступ до правосуддя. Це ваші досягнення і ми разом ними пишаємося.

Так само як пишаємося тим, що перебуваючи на передовій війни, у місті, яке постійно знаходиться під масованими обстрілами й бомбардуваннями ворога, ви не припиняєте здійснення правосуддя, стоїте на захисті прав та свобод громадян, які не погоджуються з діями чи бездіяльністю органів державної влади.

Зрозуміло, що війна з російським агресором внесла свої корективи у вашу діяльність, але це не впливає на якість вашої роботи – ви такі ж відповідальні й професійні, кожен на своєму місці.

Рада суддів України безмежно вдячна кожному працівнику суду – від секретаря до судді за те, що ви не зрадили професії, суду, місту, запоріжцям і залишилися працювати в суді, виконувати свій професійний обов'язок і протистояти жорстким реаліям воєнного часу.

Ми віримо і знаємо, що ваш внесок у забезпечення здійснення правосуддя в Запорізькій області в такі важкі для нашої держави часи отримає належну оцінку, в першу чергу як від українців, так і від представників органів судового врядування. Але це буде потім, після нашої перемоги.

Зараз, коли ви працюєте під постійними сиренами повітряної тривоги, ми бажаємо вам не втрачати оптимізму, бути відданими своєму фаху і професії. Здоров'я вам, добра, спокою в родинах і беззаперечної віри в Збройні Сили України!                                                       Також Богдан Моніч зазначив, що з нагоди 15 річниці процесуальної діяльності та відзначення професійного свята – Дня працівників суду, найкращі представники суду з-поміж працівників апарату були відзначені грамотами та подяками Ради суддів України.

Зокрема, Почесною грамотою Ради суддів України нагороджено Олену Анатоліївну Дмух - заступника керівника апарату Запорізького окружного адміністративного суду. Грамоти Ради суддів України удостоєні Яна Анатоліївна Гудименко - помічник судді Запорізького окружного адміністративного суду та Аліна Сергіївна Свисенко теж помічник судді Запорізького окружного адміністративного суду.

В урочистостях також взяли участь Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко, Голова Касаційного адміністративного Суду у складі ВС Михайло Смокович, керівник Запорізької ОВА Юрій Малашко, голови судів та інші представники органів виконавчої влади та правоохоронних органів.

Пресслужба РСУ