Рада Суддів
України

uaUA enEN

12.12.2018, 07:28

70 років із дня ухвалення Загальної декларації прав людини 70 років із дня ухвалення Загальної декларації прав людини

Член Ради суддів України, суддя Харківського окружного адміністративного суду Олексій Котеньов взяв участь у круглому столі з нагоди 70-річчя Загальної декларації прав людини, що відбувся 11 грудня 2018 року в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого.

У заході також взяли участь керівники Університету, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в східних областях, представники Харківського окружного адміністративного суду, Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Луганській та Харківській областях, викладачі Університету та студенти Юридичної клініки.

Усього тридцять статей, об’єднані у Загальну декларацію прав людини, стали найавторитетнішим та найфундаментальнішим актом у світі, який визначає, яким має бути цивілізоване суспільство.

Тому з упевненістю можна стверджувати, що Декларація є найвидатнішим досягненням усього людства у сфері захисту прав людини.

"У Раді суддів України ми працюємо у тому числі над тим, щоб підняти на міжнародній арені імідж України як правової держави. Ми відстоюємо незалежність судової влади, але, всупереч розтиражованій деякими ЗМІ та політиками думці, не для себе – а для того, щоб гарантувати кожній людині захист її прав у справедливому та незалежному національному суді. Маю надію, що спільними зусиллями та наполегливою працею кожного з нас у своїй сфері ми досягнемо того, щоб права людини, як говорить нам Декларація, охоронялися силою закону задля свободи, справедливостi та загального миру", - звернувся до учасників круглого столу член Ради суддів Олексій Котеньов.

Учасники круглого столу обговорили сучасну концепцію захисту прав людини за Загальною декларацією прав людини 1948 року, застосування практики ЄСПЛ та Загальної декларації прав людини в адміністративному судочинстві, право на публічний судовий розгляд та його роль в цивільному судочинстві України та практику ЄСПЛ як передумову для створення системи безоплатної правової допомоги.

Прес-служба РСУ