Рада Суддів
України

uaUA enEN

17.02.2016, 08:06

АНОНС! Конференція "Конституційна реформа: сприяння незалежній, відповідальній, прозорій та ефективній судовій владі" АНОНС! Конференція

18 лютого 2016 року в готелі "Хілтон" (бул. Шевченка, 30, Київ) відбудеться конференція "Конституційна реформа: сприяння незалежній, відповідальній, прозорій та ефективній судовій владі", організована Радою суддів України за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя", Проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні" та Проекту Ради Європи "Підтримка впровадженню судової реформи в Україні"(фінансується урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії).

Початок заходу о 9:30 (реєстрація учасників з 9:00 до 9:30).

Конференція має на меті проведення дискусії в професійному середовищі щодо основних змін до Конституції, спрямованих на посилення незалежності, підзвітності, прозорості та ефективності судової влади, та досягнення консенсусу серед представників органів законодавчої, виконавчої та судової гілок влади, а також органів суддівського самоврядування з метою підтримки конституційних змін у сфері правосуддя.

У конференції візьмуть участь Олексій Філатов, Заступник Глави Адміністрації Президента України;Валентина Сімоненко, Голова Ради суддів України, суддя Верховного Суду України, Марюс Януконіс, Посол Литовської Республіки в Україні; Ханне Юнкер, Голова Департаменту з питань правосуддя та правового співробітництва Генерального Директорату прав людини та верховенства права Ради Європи. До участі також запрошені Джеффрі Пайєтт, Посол США в Україні; Ян Томбінський, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні (підлягає уточненню); народні депутати України, представники Адміністрації Президента, Конституційної комісії, Вищої ради юстиції, Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, Державної судової адміністрації, Міністерства юстиції, а також судді, науковці, вітчизняні та міжнародні експерти.

У програмі заходу - обговорення міжнародних і європейських стандартів, на яких базуються запропоновані зміни до Конституції, пов’язані із системою правосуддя, а також подальших кроків у судовій реформі, що стануть на порядку денному після внесення цих змін.

Інформація для журналістів та представників ЗМІ - для висвітлення заходу та участі в конференції потрібна реєстрація. Будь ласка, звертайтесь до Прес-центру судової влади за телефонами: (044) 277 76 34 (33), (097) 123 19 17 або електронною поштою pressoffice@court.gov.ua до 18.00 17 лютого 2016 року. Реєстрація обов’язкова.

Прес-центр судової влади