Рада Суддів
України

uaUA enEN

04.05.2018, 11:01

Час відкритих дверей у Городищенському районному суді Черкаської області Час відкритих дверей у Городищенському районному суді Черкаської області

У Городищенському районному суді Черкаської області ліцеїсти спробували себе у ролі суддів, прокурорів та захисників в рамках проведення дня відкритих дверей в суді. Учні та викладачі Городищенського економічного ліцею Черкаської області під час візиту дізнались про організацію роботи суду, прояви протиправної поведінки серед неповнолітніх та судову практику з розгляду справ такої категорії. 

Щоб відчути справжні реалії здійснення судочинства ліцеїстам було запропоновано провести навчальний судовий процес. Ділова гра відбуваласьза мотивами твору Ольги Кобилянської "Земля". Захід проведено з метою розвитку правничої освіти в Україні, створення позитивного іміджу представників суддівського корпусу серед майбутніх правників, формування у них об'єктивного, неупередженого уявлення про судову систему на основі особистого досвіду. 

Членкиня Ради суддів України Оксана Савенко впевнена, що саме такий формат сприяє формуванню у молодого покоління об'єктивного та неупередженого уявлення про судову гілку влади. "Особистий досвід є дуже важливим. Я впевнена, що взявши участь в такій грі ви переконались, що найголовніше завдання суду - це захист прав людини." - підкреслила суддя.

Нагадаємо, для активізації роботи в регіонах Рада суддів України рішенням №5 затвердила список членів Ради суддів України, уповноважених Радою суддів України для роботи в областях. Так, представником РСУ в Черкаській області є суддя Городищенського районного суді Черкаської області Оксана Савенко.

За інформацією прес-служби суду

Прес-служба РСУ