Рада Суддів
України

uaUA enEN

18.09.2024, 11:55

​Делегати розпочали заслуховування кандидатів на посаду судді КСУ ​Делегати розпочали заслуховування кандидатів на посаду судді КСУ

Кандидатки на посаду судді Конституційного Суду України розпочали свої виступи перед делегатами ХХ чергового з'їзду суддів України.

Нагадаємо, що Дорадча група експертів після проходження усіх етапів конкурсних процедур, що полягали в оцінюванні моральних якостей кандидатів та рівня компетентності у сфері права, визначилася з двома кандидатками на посаду судді Конституційного Суду України. Ними стали: Алла Олійник - суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду та Олександра Яновська - суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Вже 12 вересня 2024 року своїми рішеннями Рада суддів України вирішила рекомендувати ХХ черговому з'їзду суддів України визначитися шляхом таємного голосування щодо призначення Олійник Алли Сергіївни та Олександри Григорівни Яновської на посаду судді Конституційного Суду України.

Обидві кандидатки претендують на призначення на одну посаду судді Конституційного Суду України. Хто з них буде призначений на цю посаду – вирішуватимуть делегати ХХ чергового з'їзду суддів України.

Слідкувати за роботою з'їзду та виступами кандидаток можна тут

Пресслужба РСУ