Рада Суддів
України

uaUA enEN

11.01.2023, 13:11

​Делегати з'їзду затвердили форму бюлетеня для таємного голосування щодо обрання членів ВРП ​Делегати з'їзду затвердили форму бюлетеня для таємного голосування щодо обрання членів ВРП

Делегати ХІХ позачергового з'їзду суддів України затвердили форму бюлетеня для таємного голосування щодо обрання членів Вищої ради правосуддя.

Голова лічильної комісії з проведення таємного голосування щодо обрання членів Вищої ради правосуддя ХІХ позачерговим з'їздом суддів України, суддя Київського окружного адміністративного суду Олег Головенко інформував делегатів, що бюлетень буде на одному аркуші паперу А4 жовтого кольору. Печатка для завірення справжності бюлетеня буде ставитися у його верхньому лівому куті.

Голосування за кандидатів у члени ВРП буде проводитись за квотним принципом. 

Зокрема: в частині квоти загальних судів можна буде проголосувати за 4 кандидатури; в частині щодо квоти адміністративних судів не більше двох кандидатур. Не більше, ніж за 2 кандидатури можна буде проголосувати і в частині щодо квоти господарських судів.

В бюлетені також зазначено, що відповідно до Регламенту з'їзду суддів України, затвердженого ХІІ позачерговим з'їздом суддів України 25.09.2014 року (зі змінами), бюлетень, у якому підтримано більше кандидатур, ніж потрібно обрати – вважається недійсним.

Пресслужба РСУ