Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.03.2015, 15:10

Досудове розслідування щодо втручання в роботу Придніпровського районного суду м. Черкас триває Досудове розслідування щодо втручання в роботу Придніпровського районного суду м. Черкас триває

У відповідь на лист Ради суддів України про втручання в роботу Придніпровського районного суду м. Черкас Прокуратурою Черкаської області повідомлено, що за вказаним фактом порушено кримінальну справу та триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1 ст. 377 КК України (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного).

Прокуратурою області також повідомлено, що у зв’язку з неефективністю досудового розслідування постановою прокурора Черкаської області від 11 лютого 2015 року доручено проведення подальшого досудового розслідування Слідчому управлінню Управління внутрішніх справ України в Черкаській області.

Процесуальним керівником надано письмові вказівки щодо забезпечення швидкого, повного і неупередженого розслідування, яке перебуває на контролі прокуратури області.