Рада Суддів
України

uaUA enEN

25.09.2018, 13:57

​Європейський експерт навчав суддів спілкуватись зі ЗМІ ​Європейський експерт навчав суддів спілкуватись зі ЗМІ

"Твоє мовчання тебе не врятує," – радник зі стратегічних питань Консультативної Місії Європейського Союзу Тійт Матсулевич розповідав сьогодні суддям-спікерам Рівненщини про важливість створення прес-служб в судах та налагодження комунікації.

25 суддів-спікерів судів міста Рівне та області відвідали інтерактивний тренінг "Зв'язки з громадськістю в судах", що ініційовано Радою суддів України спільно з Національною школою суддів України та за підтримки Консультативної Місії ЄС.

"Комунікація це важливий елемент іміджу. Рада суддів України визначила налагодження комунікації, як пріоритетний напрямок роботи ще в 2015 році. Ми вдячні нашим партнерам з Консультативної Місії Європейського Союзу за підтримку нашої ініціативи. Зараз в кожному регіоні України створено постійно діючі робочі групи, метою яких є розвиток суддівського самоврядування, а також налагодження взаємодії між представниками судової гілки влади та регіональними ЗМІ. Ми маємо розповідати про нашу роботу суспільству, а журналісти – це наші помічники," – звернувся до присутніх, член Ради суддів України Сергій Єремейчук.

"Такі заходи є дуже цікавими та корисними. Дійсно, ти цілий день завантажений справами і думаєш, що люди завжди розуміють твою роботу, а виявляється, що про неї треба розповідати і судове рішення – це не єдиний засіб комунікації. Думаю, шо в нашому суді ми, відтепер, будемо хоча би раз на пів-року робити брифінги для представників ЗМІ і розповідати як про успіхи, так і про наболіле," – поділилась враженнями суддя-спікер Костопільського районного суду Рівненської області Лілія Грипич.

Нагадаємо, Рада суддів України за підтримки КМЄС провела вже 25 тренінгів для 750 суддів-спікерів України.

Прес-служба РСУ