Рада Суддів
України

uaUA enEN

27.10.2015, 09:10

Форум Правосуддя та громадянське суспільство Форум Правосуддя та громадянське суспільство

В Києві розпочав роботу форум "Правосуддя та громадянське суспільство: розбудова партнерства з метою посилення довіри громадськості".

Захід відбувається за підтримки проекту USAID "Справедливе правосуддя" у співпраці з організацією ОБСЄ та Уряду Канади. До участі у заході запрошені представники судової влади, громадських організацій, міжнародні експерти.

Мета форуму обмінятися інформацією про кращій досвід у залученні громадянського суспільства до налагодження діалогу з установами судової влади.

У вітальному слові Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко подякувала проекту за підтримку корисних ініціатив з проведення опитувань відвідувачів судів та висловила надію на те, що судова влада та громадянське суспільство нарешті налогодять діалог та починуть співпрацювати.

Заступник Голови Державної судової адміністрації України Булка Ольга вітаючи учасників форуму зазначила, що судова влада стає відкритою і допомога проекту в розбудові комунікацій судів та громадськості є дуже потужною та потрібною.

Суддя Богдан Футей голова Комісії з врегулювання закордонних претензій США, суддя Федерального суду претензій США, розповів про процес призначення суддів у США, про загальні засади незалежності суддів та способи контролю суспільства над судовою владою та суддями.

Керівник проекту Девід М. Вон поінформував учасників про діяльність проекту щодо підвищення прозорості та покращенні доступу до правосуддя з 2008 року та побажав учасникам плідної роботи.

Прес-центр судової влади