Рада Суддів
України

uaUA enEN

26.10.2021, 10:46

Голова Ради суддів України Богдан Моніч: «Треба призначати не робочі зустрічі, а засідання Конкурсної комісії» Голова Ради суддів України Богдан Моніч: «Треба призначати не робочі зустрічі, а засідання Конкурсної комісії»

25 жовтня 2021 року члени Конкурсної комісії з обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від міжнародних та іноземних організацій не з’явились на робоче засідання, яке відбувалося у Вищій раді правосуддя. Про це повідомляє Вища рада правосуддя.

Голова Ради суддів України Богдан Моніч, який брав участь у робочому засіданні онлайн, висловив занепокоєння, що члени комісії від міжнародних організацій більше як місяць не виходять на зв’язок. На його думку, слід призначати не робочі зустрічі, а перше засідання Конкурсної комісії, і в разі відсутності кворуму інформувати суспільство про те, хто блокує роботу комісії. «Наші члени Конкурсної комісії вже двічі приходили на робочі зустрічі і готові стати до роботи», – наголосив Голова РСУ.

Він також додав, що члени Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України готові приступити до виконання своїх обов’язків без зволікань.

Євген Мєзєнцев, який делегований до Конкурсної комісії з обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів Українитакож зазначив, що зволікання з початком роботи Конкурсної комісії має негативний вплив на роботу судів.

Він запевнив, що члени комісії, делеговані Радою суддів України, готові працювати над підготовкою робочого засідання чи першої зустрічі за участю іноземних колег у будь-який час. Зазначив, що комісія, перш за все, має виконати вимоги закону – розробити та затвердити свій регламент, положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена ВККСУ, методологію оцінювання відповідності кандидата на зайняття посади члена ВККСУ критеріям доброчесності та професійної компетентності, показники відповідності критеріям такого оцінювання та засоби їх встановлення. «Хотілося б невідкладно здійснити необхідні кроки для формування комісії, обрати голову та розпочати роботу», – підсумував Євген Мєзєнцев.

У робочій зустрічі 25 жовтня 2021 року, так само як і у попередній, яка відбулася 11 жовтня 2021 року, взяли участь члени Конкурсної комісії від Ради суддів України (Сергій Верланов, Євген Мєзєнцев, Іван Міщенко) та представники суб’єктів обрання членів комісії з обох сторін.

Пресслужба РСУ