Рада Суддів
України

uaUA enEN

09.06.2015, 13:01

Голова Ради суддів України обговорила основні напрями судової реформи з представниками Великої Британії Голова Ради суддів України обговорила основні напрями судової реформи з представниками Великої Британії

9 червня 2015 року у приміщенні Державної судової адміністрації України відбулася зустріч Голови Ради суддів України Валентини Сімоненко з Королівським адвокатом, Ректором Уодхемського коледжу в Оксфордському університеті Лордом Макдональдом.

Метою зустрічі стало обговорення судової реформи в Україні, реалізацію Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд», впровадження нових процедур та забезпечення відновлення довіри суспільства до судової влади.

У ході зустрічі Валентина Сімоненко розповіла про основні повноваження Ради суддів України, важливі рішення, прийняті на засіданні, та проблеми, що наразі стоять перед судовою владою.

Лорд Макдональд зі свого боку повідомив про особливості функціонування судової системи та особливості припинення суддівських повноважень в Англії.

Обговоривши основні питання, сторони висловіли надію на ефективну реалізацію судової реформи метою якої є реальна реалізація права кожного на справедливий судовий розгляд його справи незалежним, професійним та неупередженим судом та забезпечення такого рівня правової культури в суспільстві, який гарантуватиме практичну реалізацію принципу верховенства права в Україні.

Прес-центр судової влади